Sari la conținut

Marketing afiliat: Cum sa deschizi link-urile de pe Facebook in Chrome

O problema des intalnita in randul celor ce fac marketing afiliat pe retelele sociale e faptul ca link-urile de afiliere se deschid in browser-ul Facebook, lucru care duce la pierderea comisionului la utilizatorii care nu comanda in acel moment si revin ulterior ori in aplicatia advertiserului, ori cauta site-ul pe google dupa cateva zile.

Am vazut intr-un grup pe cineva care intreba daca exista o solutie la acest lucru, si cum ar putea sa forteze sa deschida link-urile in chrome, si desi exista multe metode prin afara, la noi nu a scris nimeni referitor la asta, ori nu am gasit eu.

Pentru Android exista un mic javascript ce-l puteti implementa in pagina, codul detecteaza browser-ul Facebook si forteaza sa se deschida in aplicatia Chrome.

<script>
var isFacebookApp = navigator.userAgent.includes("FBAN") || navigator.userAgent.includes("FBAV");
  if (isFacebookApp) {
     var chromeIntentURL = 'intent://'+window.location.href.replace(/^https?:\/\//i,"")+'#Intent;scheme=https;end';
     window.location.href = chromeIntentURL;
   }
</script>

Singura problema ar fi faptul ca utilizatorul trebuie sa confirme ca vrea sa deschida in chrome, acesta o sa fie intampinat de un prompt care il va intreba daca e de acord sa deschida intr-o aplicatie externa, iar daca nu va apasa pe continua va ramane in browser-ul facebook.

Dar cei care fac afiliere cu link-uri direct de la retea?

Metoda de mai sus se aplica celor ce au site-uri proprii, dar exista si multi care fac afiliere direct cu link-uri de la retea, sub forma l.profitshare, ori event.2performant. Am facut o solutie si pentru asta, doar ca include putina bataie de cap, aveti nevoie de un site unde sa puteti incarca urmatorul fisier, afiliat.php

<?php
$go = urldecode(preg_split("/\?go=/",$_SERVER["REQUEST_URI"])[1]);
$surse = ["2performant.com","profitshare.ro"];
if(filter_var($go, FILTER_VALIDATE_URL) && in_array(preg_replace("/^[^\.]+\.([^\.]+\.[^\.]+)/","$1",@(parse_url($go, PHP_URL_HOST))),$surse)){
if(preg_match("/(FBAN|FBAV)/i",$_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]) && preg_match("/android/i",$_SERVER["HTTP_USER_AGENT"])) {
header('Location: intent://'.preg_replace("/^https?:\/\//","",$go).'#Intent;scheme=https;end');
} else { header("Location: $go"); }
} else {
  echo "Link-ul nu contine 2performant sau profitshare.";
}
?>

Iar acest cod poate fi folosit in felul urmator

https://siteultau.ro/afiliat.php?go=LINK DE AFILIERE

Link-ul o sa fie un „carnat” mai lung de aceea va recomand sa il scurtati prin bit.ly incat sa fie mai friendly.

Solutia poate fi imbunatatita, pentru cei care se pricep la coding se poate face un tool automat care sa genereze redirect-uri sub forma https://siteultau.com/afflink/1, link-uri care or sa fie direct friendly si stocarea se face intr-o baza de date locala, asa s-ar evita link-urile lungi. Daca doreste cineva script de genul, lasati-mi un comentariu si poate pe viitor am sa-l fac, sau, pentru cei ce doresc ceva mai complicat, cu inregistrare nr clickuri ori alte „avioane” de tracking, va pot pune in contact cu cineva care vi-l poate face contra cost.

Metoda am testat-o pe mesagerie, intr-o postare pe fb si in comentarii iar cu acest script se afiseaza acelasi prompt:

Nu stiu cum ar merge long term si daca ar fi considerat spam, daca testati va rog sa-mi lasati comentariu, desi n-ar trebui sa fie probleme.

2 comentarii la „Marketing afiliat: Cum sa deschizi link-urile de pe Facebook in Chrome”

 1. Super, multumim pentru informatie. In cazul in care linkul este deschis in Chrome, iar utilizatorul nu comanda imediat si comanda la ceva timp dupa, cat timp avem pentru a putea inregistra comisionul? Exista o sesiune ceva care are limita de timp?

  Multumesc!

  1. Salut,
   Scuze de raspunsul intarziat.
   Aici depinde de ce cookie life are advertiserul, in general, au intre 15 – 30 zile timp in care daca utilizatorul comanda din chrome, se inregistreaza comision.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *